Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

2013 Mazda MX-5

Η Mazda, μόλις μια εβδομάδα μετά την παρουσίαση της ιαπωνικής έκδοσης του MX-5 για το 2013, προέβη στα αποκαλυπτήρια της ευρωπαϊκής έκδοσης, η οποία θα εμφανιστεί επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της γαλλικής πρωτεύουσας το Σεπτέμβριο.

Οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται, όπως και στην JDM έκδοση, στον επιθετικότερο εμπρός προφυλακτήρα, την ανασχεδιασμένη εμπρός γρίλια και το νέο περίβλημα των προβολέων ομίχλης. 



Το νέο MX-5 διαθέτει επίσης σύστημα προστασίας των πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης, το οποίο ανασηκώνει αυτόματα το καπό ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού. Ακόμη, το χρώμα Metropolitan Grey αντικαθίσταται από το το Dolphin Grey ενώ στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα και το τιμόνι έχουν υποστεί ανανεωτικές αλλαγές.


Οι μηχανικοί της Mazda φρόντισαν να ασχοληθούν με την απόκριση του γκαζιού στα μοντέλα που εξοπλίζονται με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, έτσι ώστε να βελτιωθεί η συμπεριφορά τους σε περιπτώσεις επιτάχυνσης από χαμηλές ταχύτητες ενώ βελτίωσαν επίσης και την απόδοση του συστήματος πέδησης.

Σύμφωνα με τη Mazda, οι πωλήσεις του νέου MX-5 θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο ενώ ο τιμοκατάλογος θα ανακοινωθεί κοντά στην ημερομηνία λανσαρίσματος.

Πηγή: Mazda

Περιοδικό Autokinisimag


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου