Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η Toyota με 4 GT86 και 1 LFA στις 24 ώρες του Nürburgring


Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται ο 24ωρος αγώνας στην πίστα του Nürburgring. Η Toyota ρίχνει στην εξαντλητική μάχη επί γερμανικού εδάφους τέσσερα GT86 (γνωστά επίσης ως 86 στην Ιαπωνία, καθώς και ως Scion FR-S στην Βόρεια Αμερική) και ένα LFA. Το τελευταίο θα αγωνιστεί στην κατηγορία SP8 ενώ τα δύο GT86 στην κατηγορία SP3. Στη συγκεκριμένη προσπάθεια η Toyota έχει την υποστήριξη του χρόνιου συνεργάτη της Gazoo Racing Team - η ομάδα μάλιστα θα δώσει σύσσωμη το παρόν στην γερμανική πίστα με ολόκληρο το επιτελείο οδηγών και μηχανικών της από την Ιαπωνία. 



Για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η εμπειρία που αποκομίζει από τον συγκεκριμένο αγώνα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εξέλιξη των μελλοντικών της οχημάτων, ενώ ο οδηγός της Gazoo Racing Akira Iida μετά από πρόσφατη δοκιμή δήλωσε χαρακτηριστικά: "Η όρεξη και η συνεργασία που υπάρχει στην ομάδα είναι πολύ καλή. Σκοπός για τον αγώνα του Nürburgring είναι να διατηρήσουμε έναν σταθερό ρυθμό που να συνάδει με τον τρόπο που είναι στημένα τα αυτοκίνητα. Η κατάστασή μας είναι αρκετά καλή και αν όλα πάνε κατ' ευχή θα είμαστε απολύτως έτοιμοι για τον αγώνα".


Την προετοιμασία των άλλων δύο GT86 θα φροντίσει η Toyota Motorsport και την εντός πίστας δραστηριότητα θα αναλάβει η Toyota Swiss Racing Team, ενώ και τα δύο θα αγωνιστούν στην κατηγορία V3 για αυτοκίνητα παραγωγής.



Πηγή: CS



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου