Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Χωρίς τίτλο


Είναι λίγη ώρα τώρα που προσπαθούμε να βρούμε έναν τίτλο για το συγκεκριμένο ποστ. Έχει να κάνει με το Isle of Man. Σαφώς κάποιοι, απολύτως λογικά, θα αναρωτηθείτε τι είναι το Isle of Man.

Στο Isle of Man λοιπόν, ένα μικρό νησί ανάμεσα στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ιρλανδία, διοργανώνεται ένας αγώνας μοτοσικλετών που μέχρι πρόσφατα κατείχε τον τίτλο (ίσως τον κατέχει ακόμη) του πιο συναρπαστικού αγώνα μοτοσικλετών σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό που προσδίδει ιδιαίτερο κύρος, ενδιαφέρον αλλά και εξαιρετικό κίνδυνο στον αγώνα είναι το γεγονός πως πραγματοποιείται στους δημόσιους δρόμους του νησιού οι οποίοι φυσικά είναι, για τις μέρες του αγώνα, κλειστοί στην κυκλοφορία. Το Isle of Man Touring Trophy είναι υπεύθυνο για 237 θανάτους την περίοδο από το 1907 μέχρι το 2009. Για να πάρετε μια εικόνα της διαδρομής, φανταστείτε ένα δίκτυο στενών δρόμων, αγγλικής ασφάλτου, με έντονες διαφοροποιήσεις σε πρόσφυση, χάραξη, υλικό, με τσιμεντένιους τοίχους, πέτρινες περιφράξεις σπιτιών και διάφορα εμπόδια να καραδοκούν από μέτρο σε μέτρο. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε αφηνιασμένους αναβάτες με μοτοσικλέτες που αγγίζουν ταχύτητες της τάξης των 300χλμ/ώρα και ίσως καταφέρετε να πάρετε μια πρώτη, μικρή, νοητική μόνο γεύση των συνθηκών κάτω από τις οποίες λαμβάνει χώρα ο αγώνας αλλά και του τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό των διαγωνιζόμενων.


Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να πάρετε ακόμη μια ενδεικτική γεύση των ταχυτήτων που αναπτύσσονται στο συγκεκριμένο αγώνα μιας και οι πρωταγωνιστές του, ο Guy Martin και η Suzuki GSXR 1000 του καταφέρνουν σε πολλά σημεία, ακόμη και να διαφύγουν της κάμερας του ελικοπτέρου που τους ακολουθεί. 

Μετά από αυτό ίσως μπορείτε να βρείτε τον τίτλο μόνοι σας...




Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου