Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Piaggio Beverly 350 SportTouring


Η σειρά των best-seller με μεγάλους τροχούς της Piaggio, εμπλουτίζεται με ένα νέο μοντέλο σπορ χαρακτήρα: το νέο Beverly SportTouring.
Νέος κινητήρας 350 κ.εκ.– συμπαγής σαν τα 300 κ.εκ., αλλά με την απόδοση των 400 κ.εκ., πίσω ελαστικό 150/70 και νέα εμφάνιση, με λεπτομέρειες σε σατινέ φινίρισμα. Η κλάση και η κομψότητα του Beverly, σε μια νέα σπορ έκδοση.
Το νέο Beverly SportTouring είναι το πρώτο σκούτερ εξοπλισμένο με ABS / ASR, ώστε να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο την απόδοση, χωρίς ποτέ να θυσιάζεται η απόλυτη ασφάλεια.
Το best seller με μεγάλους τροχούς της Piaggio, με πωλήσεις πάνω από 300.000 οχήματα και αδιαμφισβήτητος ηγέτης της αγοράς εδώ και δέκα χρόνια, βελτιώνει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, συνδυάζοντας σε ένα νέο μοντέλο απόδοση, άνεση και οδηγική ευχαρίστηση.
Σας παρουσιάζουμε το Beverly SportTouring, μια έκδοση εκλεπτυσμένης αισθητικής, επιθετική και ταυτόχρονα κομψή, η οποία συγκεντρώνει όλη την εμπειρία και κορυφαία τεχνολογία των σκούτερ του Ομίλου Piaggio, όσον αφορά στην ασφάλεια, την απόδοση και την αξιοπιστία. Το Beverly SportTouring είναι το πρώτο μοντέλο της Piaggio, που είναι εξοπλισμένο με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα 350 κ.εκ., μία μονάδα που φτιάχτηκε για να αποδώσει τη μέγιστη ισχύ ενός κινητήρα 400 κ.εκ., αλλά με το μέγεθος και τα επίπεδα εκπομπών και κόστους χρήσης ανάλογα με εκείνα των 300 κ.εκ.
Το νέο SportTouring διαθέτει συνδυασμένο σύστημα πέδησης ή εναλλακτικά είναι το πρώτο σκούτερ στον κόσμο, με ABS και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR για μέγιστη ασφάλεια, ακόμα και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και χαμηλής πρόσφυσης.
Εν όψει των υψηλότερων επιδόσεων, το νέο SportTouring έχει φαρδύτερο πίσω ελαστικό (150/70), ώστε να εξασφαλίζεται μέγιστη σταθερότητα και κράτημα στο δρόμο.

Ο νέος κινητήρας: μικρές διαστάσεις, υψηλές επιδόσεις.
Στο Beverly SportTouring κάνει το ντεμπούτο του ο νέος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος 350, 4-χρονος, με 4 βαλβίδες και ηλεκτρονικό ψεκασμό κινητήρας – η κορυφαία τεχνολογία του Ομίλου Piaggio στους κινητήρες σκούτερ.
Ένας κινητήρας σχεδιασμένος για να προσφέρει απόδοση συγκρίσιμη με των 400 κ.εκ., αλλά με συνολικές διαστάσεις και βάρος αντίστοιχες με αυτές ενός 300.
Η νέα μονάδα έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιστοποιηθεί η δυναμική των ρευστών, με την υιοθέτηση λύσεων που βελτιώνουν την απόδοση, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου. Η νέα σχεδίαση συμβάλλει επίσης στη σημαντική μείωση των εκπομπών.
Οι διαστάσεις του κυλίνδρου (διάμετρος x διαδρομή, 69 χιλ x 78 χιλ) επιλέχθηκαν για να εξασφαλιστεί καλύτερη απόδοση στις μεσαίες στροφές, ακόμα και με φορτίο, και μεγαλύτερη ελαστικότητα.
Ο νέος κινητήρας 350 σχεδιάστηκε με ξηρό κάρτερ και βαλβίδα reed, κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερες απώλειες ισχύος λόγω μειωμένης υδραυλικής αντίστασης, αλλά και μικρότερο όγκο του λαδιού και μεγέθους κινητήρα.
Κατά το σχεδιασμό του νέου κινητήρα δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση των απωλειών λόγω τριβής: τα «κοκοράκια» διαθέτουν πλέον ράουλα, με όφελος τη μείωση των επιπέδων θορύβου και την καλύτερη μηχανική απόδοσης.
Επίσης, στο μπροστινό μέρος της μετάδοσης, υπάρχει ένας νέος αυτόματος συμπλέκτης πολλαπλών δίσκων σε μπάνιο λαδιού, ο οποίος εξασφαλίζει καλύτερη απόδοση και πιο σταθερή λειτουργία στην πάροδο του χρόνου, ακόμα και σε συνθήκες υψηλής θερμικής καταπόνησης. Ένα ειδικό αυτόματο σύστημα λίπανσης εξασφαλίζει τη σταθερή ψύξη του συστήματος σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας.
Αυτές οι τεχνικές λύσεις, σε συνδυασμό με ένα νέο CVT (Continuously Variable Transmission), που έχει αναπτυχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο κινητήρα, επέτρεψε την εξοικονόμηση βάρους 10 κιλών περίπου σε σύγκριση με το 400.
Η απόδοση, ανάλογη με εκείνη του 400, - με μέγιστη ισχύ 24,5 kW (33,3 CV) στις 8.250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 32,3 Nm (3,3 kgm) στις 6.250 σ.α.λ., τοποθετεί το νέο Beverly SportTouring στην κορυφή της κατηγορίας.
Μικρό μέγεθος και μέγιστη απόδοση, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση: χάρη στο νέο κινητήρα, το κόστος χρήσης του Beverly SportTouring έχει διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο με ένα σκούτερ 300, ενώ προσφέρει μειωμένα έξοδα συντήρησης. Στην πραγματικότητα, τακτική συντήρηση προβλέπεται σε διαστήματα των 10.000 χλμ.
Εξαιρετικά είναι τα δεδομένα και για την οικονομία καυσίμου: χάρη στο νέο κινητήρα, το Beverly SportTouring πετυχαίνει μέση κατανάλωση* άνω των 30 km/l, πετυχαίνοντας έτσι αυτονομία άνω των 330 χιλιομέτρων.
* Κύκλος 3,1 WMTC

Πλαίσιο: αποτελεσματικότητα μοτοσυκλέτας με την άνεση ενός scooter.
Η εξαιρετική απόδοση του κινητήρα ενισχύεται από ένα πρωτότυπο και εξαιρετικά αποτελεσματικό πλαίσιο, σημείο υπεροχής για όλα τα μοντέλα Beverly. Για ακόμα μία φορά, η τεχνολογία του νέου Beverly SportTouring προσφέρει ευελιξία, αποτελεσματικότητα και οδηγική ευχαρίστηση στο μέγιστο.
Το διπλό σωληνωτό πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από χαλύβδινους σωλήνες υψηλής αντοχής με μεταλλικές ενισχύσεις. Όσον αφορά στις αναρτήσεις, εμπρός υπάρχει ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 35 χιλ., ενώ στο πίσω μέρος είναι τοποθετημένα δύο αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση σε 4 θέσεις, που εγγυώνται τη βέλτιστη απορρόφηση των ατελειών της επιφάνειας του δρόμου, εξασφαλίζοντας μέγιστη άνεση και ταυτόχρονα ουδέτερο και ακριβή χειρισμό.
Διατηρώντας τις αξίες της μεγάλης ευκινησία και του εύκολου χειρισμού που διέπουν ένα αστικό μεταφορικό μέσο, το νέο Beverly SportTouring προσφέρει κορυφαίο κράτημα στο δρόμο, χάρη στους μεγάλους τροχούς, με ζάντες κράματος αλουμινίου 5 διπλών μπράτσων (16 "x 3.00" εμπρός και 14"x 3.50" πίσω) και φαρδιά ελαστικά (110/70 και 150/70 αντίστοιχα).


Συνδυασμένη πέδηση, ABS και ASR: ισχυρό και ασφαλές πάντα
Όσον αφορά στην ενεργητική ασφάλεια, το νέο Beverly SportTouring δεν φοβάται τις συγκρίσεις, χάρη στο ισχυρό σύστημα πέδησης, που το τοποθετεί στην κορυφή της κατηγορίας. Το μπροστινό φρένο αποτελείται από ένα semi-floating δίσκο 300 χιλ. και μία πλωτή δαγκάνα 3-εμβόλων (2 εμβόλων στην έκδοση με ABS), ενώ πίσω είναι τοποθετημένος ένας δίσκος 240 χιλ. Οι δύο δίσκοι συνεργάζονται, χάρη στο συνδυασμένο σύστημα πέδησης (μόνο για την έκδοση χωρίς ABS): πατώντας τη δεξιά μανέτα ενεργοποιούνται δύο έμβολα στην εμπρός δαγκάνα, ενώ με την αριστερή μανέτα λειτουργεί το τρίτο έμβολο εμπρός αλλά και το πίσω φρένο. Μια βαλβίδα διανομής, που λειτουργεί σε σειρά με την αριστερή μανέτα, ρυθμίζει την πίεση του εμπρός φρένου με βάση την πίεση πίσω, προκειμένου να αποφευχθεί η ελάφρυνση του πίσω τροχού, κρατώντας έτσι ουδέτερη την ισορροπία του οχήματος.
Το νέο Beverly SportTouring είναι το πρώτο σκούτερ εξοπλισμένο με πακέτο ABS / ASR, για τη βέλτιστη διαχείριση του δίκυκλου ακόμη και στις πιο επικίνδυνες καταστάσεις, όπως στην περίπτωση ξαφνικής απώλειας πρόσφυσης στην απότομη επιτάχυνση ή φρενάρισμα.
Και οι δύο τροχοί είναι εξοπλισμένοι με ένα δίσκο και έναν αισθητήρα για στιγμιαία ανίχνευση της ταχύτητας περιστροφής. Οι αισθητήρες συνδέονται με μια υδραυλική μονάδα ελέγχου δύο καναλιών, που μέσω σέρβο-μηχανισμού ρυθμίζει την πίεση στο σύστημα πέδησης, ενεργοποιώντας το ABS όταν ο τροχός έχει την τάση να μπλοκάρει.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι η συνολική και διαρκής πρόσφυση των ελαστικών, με συνέπεια τη μείωση των αποστάσεων ακινητοποίησης.
Το ASR, σε συνδυασμό με το σύστημα ABS, αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα προς τα εμπρός, όσον αφορά στην ενεργητική ασφάλεια.
Χάρη στο ASR η ισχύς εξόδου μειώνεται αυτόματα όταν οι αισθητήρες ανιχνεύουν επικείμενη ολίσθηση του πίσω τροχού. Η παρέμβαση αυτή συμβάλλει στην πρόληψη της απώλειας του ελέγχου, σε ανώμαλο έδαφος ή σε χαμηλής πρόσφυσης επιφάνειες.
Το ASR μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί με ειδική εντολή από το τιμόνι, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πάντοτε η δυνατότητα μη λειτουργίας σε ιδιαίτερες συνθήκες (π.χ., εκκίνηση σε ανηφόρα, με χαλίκι, κλπ.). Λειτουργία και απενεργοποίηση, σημειώνονται με φωτεινή ένδειξη στον πίνακα οργάνων.

Στυλ: επιθετικό και κομψό, με σφραγίδα Made in Italy.
Το αποφασιστικό και κομψό στυλ του νέου Beverly SportTouring πηγάζει από μια προσεκτική και αρμονική εξέλιξη στο ξεχωριστό στυλ της οικογένειας Beverly, που αναζητά μία λεπτή ισορροπία μεταξύ της εκλεπτυσμένης απλότητας, χαρακτηριστική όλων των made in Italy προϊόντων, και ορισμένων σημαντικών λεπτομερειών που χαρίζουν μία πιο σπορ γεύση.
Ακόμα και με την πρώτη ματιά, το Beverly SportTouring ξεχωρίζει εξαιτίας της φιμέ ζελατίνας του, που εκτός από το να τονίζει το σπορ στυλ, βελτιώνει την αεροδυναμική προστασία για τον αναβάτη.
Αντικαθιστώντας τα χρωμιωμένα στοιχεία, με σατινέ και ματ λεπτομέρειες – όπως η κατακόρυφη "φάσα" μπροστά – τονίζονται οι πολύπλοκες επιφάνειες, χαρίζοντας στο νέο SportTouring πιο σπορ και κομψή εμφάνιση.
Νέα είναι και η εξάτμιση, η οποία ξεχωρίζει από τα δύο προστατευτικά καλύμματα σε γκρι/μαύρο χρωματισμό, καθώς και οι ζάντες με τα 5 διπλά μπράτσα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.
Το touring πνεύμα του νέου Beverly τονίζεται από πολυάριθμα στοιχεία, μελετημένα με σκοπό μια οδηγική εμπειρία που χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη άνεση. Η δύο επίπεδων σέλα (για οδηγό και συνεπιβάτη) ήταν πάντα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μοντέλου και στο SportTouring είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα, μαύρο και κόκκινο, σε συνδυασμό με το εσωτερικό της ποδιάς. Πρόσθετη κομψότητα προσδίδουν οι εξωτερικές ραφές, θυμίζοντας σαλόνι σπορ αυτοκινήτων.
Το νέο SportTouring διαθέτει ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Διαθέτει φωτισμό και είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία. Μπορεί να φιλοξενήσει δύο full jet ή ένα flip up κράνος, εκτός από τα έγγραφα, για τα οποία παρέχεται ειδικός χώρος.
Η αποθηκευτική ικανότητα συμπληρώνεται από μία πρακτική σχάρα αποσκευών με ενσωματωμένες χειρολαβές συνεπιβάτη, ενώ στο εσωτερικό της ποδιάς υπάρχει ντουλαπάκι, με ανάλογο χρωματισμό, αλλά και ο γνωστός αναδιπλούμενος γάντζος για την τσάντα.

Χρώματα
Η μοναδική εμφάνιση του νέου Beverly SportTouring ολοκληρώνεται με μια αποκλειστική γκάμα χρωμάτων και συνδυασμών, που επιλέχθηκαν για να ενισχύσουν το σχήμα και το σπορ χαρακτήρα του σκούτερ: το νέο ασημί «Argento Cometa», ένα ματ χρώμα που τονίζει ακόμα περισσότερο τα σχήματα και τις επιφάνειες, το μαύρο «Nero Cosmo», που προσφέρει μια πιο επιθετική εμφάνιση σε συνδυασμό με τη σέλα και το πίσω τμήμα της ποδιάς σε κόκκινο χρώμα, ενώ υπάρχουν και τα κλασικά μπλε «Blu Midnight», κόκκινο «Rosso Antares» και λευκό «Bianco Luna», που συνδυάζονται με μαύρη σέλα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου