Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Όταν το ταχύμετρο έδειξε 744 χλμ./ώρα ...

Tα 744 χλμ./ ώρα κατάφερε να πιάσει ένα streamliner στην διάσημη πίστα δοκιμών ταχύτητας στις αλυκές Bonneville, στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Η συγκεκριμένη πίστα είναι η πρώην λίμνη Boneville, η οποία έχει μετατραπεί τώρα σε ένα τηγάνι αλατιού. Το τηγάνι αυτό είναι διάσημο από το 1912 (!) για τους αγώνες αυτοκινήτων που γίνονται με στόχο νέα ρεκόρ ταχύτητας.


Πριν λίγες μέρες ένα νέο ρεκόρ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Το μονοθέσιο της "Speed Damon Racing Team", με το σωληνωτό πλαίσιο και τον αεροδυναμικό σχεδιασμό, εξοπλίστηκε με έναν τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα αγνώστων λοιπών προδιαγραφών, ο οποίος αποδίδει 1.045 ίππους και 911 Nm ροπής.



Η παραπάνω ισχύς αποδείχθηκε αρκετή ώστε η μέγιστη ταχύτητα του Streamliner να αγγίξει τα 744 χλμ./ώρα . Για την ακρίβεια, η ταχύτητα εισόδου στο χρονομετρημένο τμήμα της διαδρομής ήταν 452,944 μίλια/ώρα ( 729 χλμ./ώρα), κατά τη συμπλήρωση του πρώτου χιλιομέτρου η ταχύτητα κίνησης έφτασε τα 458,158 μίλια/ώρα (737,38 χλμ./ώρα), ενώ η ταχύτητα εξόδου τα 462,35 μίλια/ώρα (744 χλμ./ώρα).

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το demon streamliner να σπάει ένα από τα προηγούμενα ρεκόρ του (426 μίλια ανά ώρα). Τέσσερις μικροκάμερες πάνω στο όχημα μας δείχνουν τι συμβαίνει από την στιγμή που ζεσταίνεται η μηχανή μέχρι το τέλος της πορείας.



Πηγή: Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου