Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Hyundai i40


Το νέο Hyundai i40
πρωταγωνιστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Hyundai αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες από το νέο i40, λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του 2011 στη Γενεύη. Το ντεμπούτο του i40 συμπίπτει χρονικά με το λανσάρισμα του νέου σλόγκαν της Hyundai New Thinking. New Possibilities («Νέος Τρόπος Σκέψης. Νέες Προοπτικές»). Το i40 αντικατοπτρίζει το πνεύμα της αλλαγής που βιώνει η Hyundai, αλλά και τη νέα φιλοσοφία της εταιρείας που θα την οδηγήσει στην εποχή του «σύγχρονου premium αυτοκινήτου», όπου η υψηλή ποιότητα και τα ανώτερα χαρακτηριστικά θα πρέπει να είναι προσιτά σε όλους.

Το i40 είναι το πρώτο μεσαίο αυτοκίνητο της εταιρείας (κατηγορία D-segment) που σχεδιάζεται ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας ένα πακέτο με συστήματα μετάδοσης κίνησης, εξοπλισμό και τεχνολογία που έχουν προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων οδηγών. Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί η έκδοση station wagon, η οποία θα είναι και η πρώτη έκδοση i40 που θα εμφανιστεί στην Ευρώπη, ενώ θα ακολουθήσει μέσα στη χρονιά και η σεντάν έκδοση.

Το i40, που έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στο Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας της Hyundai στο Ρουσελσχάιμ της Γερμανίας, είναι ότι νεότερο στη σειρά μοντέλων της Hyundai με καθαρά ευρωπαϊκή ταυτότητα. Το αυτοκίνητο, που βασίζεται στη γλώσσα σχεδιασμού «χυτής γλυπτικής» της Hyundai, διατηρεί χαρακτηριστικά στοιχεία που φέρουν την υπογραφή της εταιρείας, όπως η εξαγωνική εμπρόσθια μάσκα. Τη μάσκα πλαισιώνουν και κυριολεκτικά κοσμούν δύο προβολείς που προσδίδουν στο i40 μία σύγχρονη, δυναμική εμφάνιση, ενώ οι χυτές γραμμές που ενώνουν το μπροστινό και το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου ενισχύουν ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό και εκλεπτυσμένο στυλ του i40.

Απόλυτα εναρμονισμένο με τη δέσμευση της Hyundai ότι θα συνεχίσει να κατασκευάζει προϊόντα με εξοπλισμό υψηλής ποιότητας προσιτά σε όλους, το i40 διαθέτει κορυφαίο στην κατηγορία του στάνταρντ εξοπλισμό. Αναφέρουμε ενδεικτικά τρία στοιχεία που βλέπουμε για πρώτη φορά στην κατηγορία: θερμαινόμενα και ανακλινόμενα μπροστινά και πίσω καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι και αυτόματο αντιθαμβωτικό σύστημα για το παρμπρίζ.

Η φιλοσοφία του «σύγχρονου premium αυτοκινήτου» είναι επίσης εμφανής στα συστήματα μετάδοσης κίνησης που ευνοούν τη χαμηλή κατανάλωση και προσφέρονται στους υποψήφιους αγοραστές του i40. Με τον κινητήρα diesel 1,7 λίτρων της Hyundai, με την κωδική ονομασία UII, οι εκπομπές CO2 του i40 ανέρχονται μόλις σε 113 g/km – εκπληκτικά επίπεδα στην κατηγορία του, που επιδεικνύουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η εταιρεία με απώτερο στόχο την κατάληψη της ηγετικής θέσης παγκοσμίως στον τομέα της οικολογικής τεχνολογίας.

Κάθε i40 που θα πωλείται θα έχει την υποστήριξη του κορυφαίου στον κλάδο πακέτου Five Year Triple Care της Hyundai, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια, αφού περιλαμβάνει πενταετή εγγύηση για απεριόριστα χιλιόμετρα, πενταετή οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικό έλεγχο του οχήματος για πέντε χρόνια.

Ο κύριος Allan Rushforth, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων (COO) της Hyundai Motor Europe, σχολίασε: «Το να προσφέρουμε περισσότερο εξοπλισμό με λιγότερα χρήματα ανέκαθεν αποτελούσε θεμελιώδη αρχή της Hyundai και τώρα πια αυτή η φιλοσοφία εξελίσσεται χάρη στο νέο προσανατολισμό μας που συνοψίζεται στο σλόγκαν New Thinking. New Possibilities. Το i40 αποδεικνύει περίτρανα τον τρόπο με τον οποίο προσφέρουμε ότι καλύτερο και μάλιστα σε τιμές προσιτές σε όλους. Από εντυπωσιακό σχεδιασμό και προδιαγραφές, μέχρι κορυφαία τεχνολογία στον κλάδο και εξυπηρέτηση μετά την πώληση, το i40 ξεχωρίζει αμέσως από τους ανταγωνιστές του.»

Το i40 θα συνοδεύει επί σκηνής το συναρπαστικό νέο κουπέ της Hyundai, Veloster, με τη μοναδική διάταξη 1+2 θυρών, του οποίου η κυκλοφορία στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Το concept car, Curb, θα κάνει και αυτό την εμφάνιση του, προβάλλοντας την τελευταία λέξη της τηλεματικής τεχνολογίας της Hyundai σε ένα μοντέλο σχεδιασμένο για την πόλη.
Και τα δύο αυτοκίνητα έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο θα λάβει χώρα στη Γενεύη.

Η συνέντευξη τύπου της εταιρείας θα διεξαχθεί την Τρίτη, 1η Μαρτίου 2011 στο Hall 1 στις 12:30 μμ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου